13 Haziran 2013 Perşembe

ERKEKLERDE AYNI GECEDE BİRDEN FAZLA BOŞALMA

Erkekler gerçekten bir gecede defalarca boşalabilir mi, yoksa bu bir efsane mi, cinsel mit mi? İşte bu sorunun yanı herkesin kafasını karıştırıyor. Çünkü erkeklerin ardı ardına cinsellik yaşayabilmesi, bir gecede defalarca cinsel ilişkide bulunabilmesi ve performanslarının hep doruk noktalarında olması beklenir. Oysa cinsel ilişkinin ardından yaşanılabilecek yeni ilişkinin ya da ilişki sıklığı ve süresinin normal bir değeri yoktur. Normallik, kişiden kişiye, çiftten çifte değişkenlik gösterebilir. Çünkü kişide cinsel ilişki sıklığını belirleyen, cinsellik dürtüsünün doyurulma ihtiyacıdır. Bireyin veya çiftin gerekli bulduğu cinsel ilişki sıklığı, günde birkaç kere de olabilir, ayda bir kere de…
ORGAZM OLMAK VE BOŞALMAK AYNI ŞEY DEĞİL!
Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir. Bu nedenle genelde orgazm diye bahsedilen durumlar boşalma olarak algılanmalıdır. Boşalma bedensel bir rahatlamayken orgazm ise bu bedensel rahatlamaya ruhun eşlik ettiği çok yüksek haz veren bir durumdur. Orgazm boşalmayı da içine alan daha geniş bir kavramdır. Orgazmı çeşitli uyaranlar sonucu beynin uyarılması ve bu uyarılmanın etkisiyle, bireyde hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan yoğun bir hissin ve kasılmaların meydana gelmesi olarak tanımlayabiliriz. Cinsel ilişkide boşalmayı her erkeğin yaşamasını doğal bir deneyim olarak görmek gerekir. Bu deneyimi bir insanın çok susadığı zaman kana kana içtiği sudan aldığı tat gibi ya da çok sıkışan bir kişinin, ihtiyacını giderdiği zaman yaşadığı duygudaki rahatlama gibi tarif etmek mümkündür. Boşalma esnasında beden bir an gerilir, erkek boşalır ve arkasından rahatlama hissedilir. Cinsel ilişkilerin sonlarına doğru yaşanan ve 5-10 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlamaya “cinsel boşalma” denir. Orgazm; boşalmayı öğrenmiş, ilişkisinde belli bir kalite, uyum ve ahenk yaşamış bir erkeğin ayda yılda bir kez yaşadığı bedensel rahatlamaya, ruhsal rahatlamanın da eklenmesi ile geçici bir süre, genellikle 10–15 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren ama farklı bir bilinç hali gibi oluşan, kontrol kaybı duygusu gibi çok daha farklı, yoğun bir rahatlama olarak açıklanabilir. Bu nedenle orgazmı bir armağan ya da hediye gibi görmek gerekir.
6 U KURALI…
Boşalmanın oluşumu için en önemli faktörler “UYGUN PARTNER, UYGUN MEKÂN, UYGUN ZAMAN, UYGUN UYARILAR, UYGUN SÜRE VE YOĞUNLUKTA UYARILARDA BULUNMA VE UYGUN TALEPLERDE BULUNMA” olmak üzere 6 U KURALI, hazır olma ve hassas bölgelerin uyarılmasıdır. Bunlar da, önce dokunsal sonra görsel ve işitsel uyaranlar sonucu meydana gelir.

ERKEKLER BİR GECEDE 3–4 KEZ BOŞALABİLİRLER…
Cinsel terapistlerin erkeklerin boşalması veya orgazmı üzerine yaptıkları araştırmalar sonucu elde ettikleri verilere göre, erkeklerin bir gecede birden fazla boşalabileceğini söyleyebilirim fakat bunun net bir sayısı yoktur. Bu açıklama bütün erkeklerin aynı gecede birden fazla boşalma yeteneğine sahip oldukları anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır!
YEMEK, YEMEĞİN ÜSTÜNE TATLI VE ARDINDAN MEYVE YENİR…
Normal şartlarda boşalmadan sonra, erkeklerde cinselliğe olan ilgileri ve penislerinin sertliği yavaşça kaybolur. Yani bedensel olarak boşalmayı izleyen yanıtsız bir dönem yaşarlar. Erkekler çözülme (resolution) adı verilen bu dönemde cinsel açıdan uyarılamazlar, hatta uyarılmayı istemezler ve penisleri hemen ikinci bir seks için sertleşemez. Tamamen normal ve olağan olan çözülme dönemi, erkeğin yaşına, seks yaptığı ortamına, partnerine ve o günkü ruhsal durumuna göre birkaç dakikadan birkaç saate kadar değişebilir, erkekten erkeğe, aynı erkek için günden güne değişiklik gösterebilir. Bu nedenle aynı gece birde fazla boşalma kesinlikle bir efsane veya bir cinsel mit değildir. Yani mecazi olarak, yemek yenir, yemeğin üstüne tatlı alınır, ardından da meyve yenilebilir. Erkeklerin fizyolojisi buna müsaittir. Basına açıklama yapan Russell Brand’ın tek bir gecede yaşadığı 9 boşalma, aslında gerçekleştirilebilir bir eylemdir. Ancak çok sıra dışı bir durumdur. Genç erkekler bunu çok özel koşullarda yapabilirlerken, orta yaş ve üstü erkekler uyuşturucu kullandıklarında veya mani gibi ruhsal bir durum yaşadıklarında aynı gecede 9 defa boşalabilirler.
BİPOLAR BOZUKLUK OLABİLİR…

Russell Brand’ın “Yoğun bir enerjim vardı ve ne onu bir şekilde harcamam gerekiyordu, çılgınca bir şeydi!” ifadesi akla bipolar bozukluk gibi karmaşık bir ruhsal rahatsızlığı akla getiriyor. Bipolar bozuklukta ruh hali değişimleri ağır bir depresyondan mani veya aşırı coşkuya kadar değişebilir. Ruh hali değişiklikleri çok hafiften çok fazlaya kadar yayılabilir ve dakikalardan saatlere kadar uzanan bir zaman diliminde aşamalı veya aniden gerçekleşebilir. Ruh hali değişiklikleri aniden gerçekleştiğinde, bu döneme ani dönüş denir. Dramatik ruh hali değişimleriyle birlikte, bipolar bozukluğu olan kişilerin düşüncelerinde, duygularında ve cinsel davranışlarında farklılıklar ve bozukluklar, algılarında çarpıklıklar ve sosyal fonksiyonlarında noksanlıklar olabilir. Seks dâhil olmak üzere, önceden zevk alınan aktivitelere ve hobilere karşı artan bir ilgi ve haz, uygunsuz coşku, artan seksüel arzu ve belirgin olarak artan enerji durumu söz konusu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder